
 light.jpg)

 light.jpg)

 light.jpg)
Άρης Κεφαλογιάννης
Ο Άρης Κεφαλογιάννης είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της “Gaea” (ΓΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΒΕΕ). Η Gaea ιδρύθηκε το 1995 έχοντας ένα όραμα «να γίνει η κορυφαία διεθνώς Ελληνική επωνυμία (brand name), συνώνυμη με ποιοτικά και καινοτομικά Ελληνικά παραδοσιακά τρόφιμα αλλά και να προωθήσει διεθνώς μια ελληνική πολιτισμική – γαστρονομική πρόταση ζωής».
Έχοντας Μάστερς στο Δίκαιο Ανταγωνισμού και το Ευρωπαϊκό Εταιρικό Δίκαιο, London School of Economics καθώς και Μάστερς στην Χρηματοδότηση και το Διεθνές Εμπόριο, City University Business School, ο Άρης Κεφαλογιάννης έχει καταφέρει έως σήμερα να οδηγήσει την Gaea στην καταξίωσή της σε σημαντικές διεθνείς αγορές, ως το κορυφαίο ελληνικό ποιοτικό brand.
Όλη η γκάμα των προϊόντων της Gaea έχει κερδίσει πολυάριθμες βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της Gaea είναι τα 1α Κλιματικά Ουδέτερα Ελαιόλαδα Παγκοσμίως.
Από το 2001 έως και σήμερα διατελεί επίσης καθήκοντα Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒΙΤΕΛ καθώς επίσης και Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΟΕΕ από το 2007 έως και σήμερα.
Ολυμπιονίκης με την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης στην Ολυμπιάδα του Λος Άντζελες το 1984 (7η θέση), ενώ συμμετείχε στις Ολυμπιάδες της Μόσχας - 1980 και Σεούλ – 1988, βραβεύθηκε το 2003 για την επίδοσή του στον Διεθνή Οικονομικό Στίβο με το βραβείο «ΚΟΥΡΟΣ» της Λέσχης Επιχειρηματικότητας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Από το 2010, ο Άρης Κεφαλογιάννης κατέχει τον τίτλο του Ακαδημαϊκού στο Πανεπιστήμιο “Academia dei Georgofilli” της Φλωρεντίας.
Γεώργιος - Ιωάννης Ε. Νυχάς
Ο Γεώργιος-Ιωάννης Ε. Νυχάς είναι Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΦΕΤ και καθηγητής της Μικροβιολογίας Τροφίμων του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει 130 επιστημονικά άρθρα, 25 κεφάλαια σε εξειδικευμένα βιβλία, 130 σε Πρακτικά Παγκόσμιων Συνέδριων με η χωρίς κριτές και 250 περίπου posters, ενώ οι εργασίες του έχουν αναφερθεί από άλλους ερευνητές (2700 ετεροαναφορές, h –factor 30).
Έχει κληθεί για διαλέξεις από Διεθνή Πανεπιστήμια / Ινστιτούτα και την Ακαδημία Αθηνών (Οκτ 2007) ενώ 5 από τους PhD μαθητές του, έχουν εκλεγεί ως μέλη ΔΕΠ.
Πρώην μέλος της EFSA και της ομάδας για την ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα ασφάλειας των τροφίμων (01/2006 -12/2007). Νυν μέλος του Advisory Forum της EFSA, αλλά και εν δυνάμει μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων για την DGSANCO.
Αφροδίτη Παπαδάκη-Κλαυδιανού
H Αφροδίτη Παπαδάκη-Κλαυδιανού είναι Καθηγήτρια στον Τομέα Αγροτικής Οικονομίας της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Γεωργικών Εφαρμογών και Αγροτικής Κοινωνιολογίας και Πρόεδρος της Ε.Μ.Ε. του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Αγροτικής Οικονομίας του Α.Π.Θ.
Είναι πτυχιούχος Γεωπονίας του Α.Π.Θ., κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Justus-Liebig, Giessen, Γερμανίας με παράλληλες σπουδές στη Φιλοσοφία, Παιδαγωγικά και Ψυχολογία.
Το ερευνητικό της έργο επικεντρώνεται στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης-Επιμόρφωσης-Πληροφόρησης, Ανάπτυξης Αναλυτικών Προγραμμάτων, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης-Αειφόρου Ανάπτυξης, Πολυδραστηριότητας, Μετανάστευσης, Κοινωνικής Ενσωμάτωσης και Διάχυσης-Υιοθέτησης Καινοτομιών στον Αγροτικό Χώρο.
Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από είκοσι εθνικά και Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα (INTERREG, EQUAL, CEDEFOP, LEONARDO DA VINCI, GRUNDΤVIG κ.λ.π.) στα περισσότερα από τα οποία υπήρξε Επιστημονικώς Υπεύθυνη.
Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 70 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει περισσότερες από 60 εργασίες σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια δημοσιευμένες στα Πρακτικά.
Έχει συμμετάσχει σε τρεις επιστημονικές εκδόσεις του CEDEFOP και έχει συγγράψει πλήθος μελετών και βιβλίων.